Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Két héttel a hivatalos bemutató után már 159 546 néző váltott jegyet a Herendi Gábor rendezte Kincsem című filmre - derül ki a Filmforgalmazók Egyesülete adataiból. A magyar csodakancáról (is) szóló film így már 211,3 millió forint jegybevételt termelt az alkotóknak - ami magyar filmtől nagyon szép teljesítmény. Ugyanakkor ezzel a gyártási költség tizedét sem hozta még be a produkció, a Kincsem ugyanis mintegy 2,9 milliárd forintból készült, amiből 2,078 milliárd a Magyar Nemzeti Filmalap támogatása.

A bemutatót követő második héten (március 23-29.) közel 68 ezren látták a Kincsemet, ami 27 százalékos csökkenés a premier heti nézettséghez képest.

Az elmúlt héten a legtöbb nézőt az újonnan bemutatott A szépség és a szörnyeteg amerikai musical vonzotta a magyar mozikba, csaknem 113 ezret, s ezzel 161 milliós jegybevételt termelt.

A top10 legnézettebb mozifilm között szerepel még - a hetedik helyen - a Berlinben Arany medve díjjal kitüntetett Enyedi Ildikó-film, a Testről és lélekről is. Az alkotás négy hete szerepel a mozik műsorán, s ez idő alatt 46 180-an nézték meg és 58,5 millió forint jegybevételt ért el.

A húsz hete bemutatott A martfűi rém 44,5 ezer nézőnél és 55,8 millió forint jegyárbevételnél tart.

A kilenc hete műsoron lévő Az Állampolgárt 10,8 ezren látták, és 13,6 millió forint jegyárbevételt hozott.

Az Karlovy Varyban Kristály Glóbuszt nyert, Hajdu Szabolcs rendező lakásában felvett Ernelláék Farkasáknál már 30 639 nézőnél és a másfélmillió forintos gyártási költséget jóval meghaladó, 36,8 milliós jegybevételnél jár.

Tavaly januártól decemberig a magyar filmek közül a legtöbben, 267 ezren a Saul fiára vásároltak mozijegyet, ami 291 milliós bevételt jelent.

Andy Vajna filmipari kormánybiztos továbbra is hiányolja - egyébként Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterhez hasonlóan - az új magyar történelmi filmeket, bár egy közelmúltban adott nyilatkozata szerint az Oscar-díjas Saul fiát, a Szabadság, szerelmet és a Kincsemet is történelmi témájú alkotásnak tartja. Próbálkoznak Hunyadi-, betyár- és más történelmi témájú filmekkel is, de az eddig készült forgatókönyvek nem voltak méltóak a megfilmesítésre. Nem akarnak elpazarolni egy Hunyadit, aki fantasztikus történelmi figura, és akiről méltó filmet kell csinálni - mondta korábban az állami filmes támogatási rendszer átalakítását is levezénylő Vajna a Kossuth rádióban.