A honlapra feltöltött dokumentumok tanúsága szerint az NSA legalább harmincöt japán célpontot figyelt meg. A lista szerint az ügynökség a tokiói kabinetiroda, a japán központi bank, a kereskedelmi és a pénzügyi tárca, valamint a Mitsubishi és a Mitsui vállalat több munkatársának telefonbeszélgetéseit hallgatta le. Abe Sindzó japán kormányfő neve nem szerepel ezen a listán.

A tényfeltáró portálon egyebek mellett közzétettek öt, az NSA által szigorúan titkosnak minősített jelentést. A 2007 és 2009 között keletkezett iratok titkosszolgálati információkat tartalmaznak a japán kormány álláspontjáról bizonyos kereskedelmi kérdéseket illetően.

A WikiLeaks által most kiszivárogtatott akták hitelességét egyelőre nem erősítették meg. A tokiói külügyminisztérium sajtótitkára azt mondta, hogy Japán és az Egyesült Államok tárgyalnak az NSA "információgyűjtésének" kérdéséről, további részleteket azonban nem árult el. "Japán továbbra is mindent meg fog tenni az információi védelme érdekében" - tette hozzá Kavamura Jaszuhisza.

Az Egyesült Államok japán nagykövetsége mindössze annyit közölt, hogy tudomása van az újabb jelentésekről.

Kiszivárogtatott dokumentumokra hivatkozva a nemzetközi média korábban arról számolt be, hogy az ügynökség többek között Németország, Franciaország és Brazília ellen is kémkedett.

A WikiLeaks azáltal vált világszerte közismertté, hogy leközölt több mint 700 ezer titkos amerikai katonai és kormányzati iratot, amelyet egy Irakban szolgáló amerikai katona, Bradley Manning szolgáltatott ki a számára. Manninget 2013 augusztusában 35 évre ítélte egy katonai bíróság. A titkos dokumentumok nyilvánosságra hozatala volt az egyik legnagyobb mértékű kiszivárogtatás az Egyesült Államok történetében.