Coeure szerint a bank eddigi lépései támogatták az eurózóna stabilitását és a legutóbbi döntései nagyon laza monetáris körülményeket teremtettek. Coeure ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az ECB kész monetáris politikájának módosítására, azaz további összegeket folyósíthat a bankoknak, ha azok növelik a reálgazdaságnak szánt hitelezésüket.

Az igazgatósági tag álláspontja egybecseng Mario Draghi jegybankelnök múlt heti, Jackson Hole-i beszédével, amelyből a piaci elemzők többsége egyértelmű utalásokat hallott ki újabb monetáris enyhítő intézkedések bevezetéséről. Coeure írása megerősítése lehet Draghi üzenetének, hogy a kommunikációs stratégia a lehető legnagyobb hatással legyen a befektetőkre.

Coeure szerint a következő években az eurózóna országainak, beleértve Görögországot is, tovább kell vinniük a gazdasági reformokat. Erre nem azért van szükség, hogy Brüsszel, Frankfurt vagy Washington elvárásai teljesüljenek, hanem mert ez a fogyasztók, a dolgozók és a vállalkozások érdeke.

Görögországban 2014-ben a GDP 0,6 százalékos növekedését várják hatévnyi recesszió után. Coeure szerint az eurózónában még mindig jelentős problémák vannak a gazdasági növekedéssel és a foglalkoztatottság bővülésével, és az európaiaknak közösen kell választ találniuk ezekre a kihívásokra.