Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSB), a KGB utódjának fegyveresei csütörtökön megszállták az Onexim befektetői csoport moszkvai központját és Mihail Prohorov milliárdos több más vállalatának irodáit, géppisztolyosok őriznek minden emeletet. A The Moscow Times szerint a támadás összefügg az ország 14. leggazdagabb emberére gyakorolt nyomásnak, amelynek célja, hogy rákényszerítse médiabirodalmának eladására.

Az RBC tulajdonában van egy újság, egy internetes újság és egy kábeltelevízió, s egyike az utolsó magántulajdonban levő orosz média holdingoknak, amely ragaszkodik a Kremltől való függetlenségéhez. Az utóbbi hónapokban az RBC több oknyomozói írást közölt Putyin állítólagos rokonai és baráti köre üzleti ügyeiről.

Egy konkurens televízió nemrégiben azzal vádolta Prohorovot, hogy offshore-számlákra küldi pénzét, miközben az offshore-nyomozásainak eredményeit csak vetélytársairól hozza nyilvánosságra. A hírt megerősítette a RAPSZI, a hivatalos orosz jogi hírügynökség is, amely szerint az akcióban - mint az összes eddigi hasonló esetben - részt vesznek az adóhivatal ellenőrei is.

A Forbes most megjelent milliárdosok listája Prohorov vagyonát 7,6 milliárd dollárra becsüli.