Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Anton Kliman turisztikai miniszter a lapnak úgy nyilatkozott: céljuk, hogy felélesszék a belföldi turizmust. "Mondhatunk, amit akarunk, de nem várható, hogy több tízezer külföldi turista látogat majd el Horvátország szárazföldi területeire, ezért ki kell dogoznunk egy olyan rendszert, amely a hazai turistákat erre ösztönzi majd".

Hasonló modellre van példa Franciaországban, Németországban és Ausztriában is, amelyet a belföldi fogyasztás növelésére hoztak létre. Horvátország ugyanakkor a magyar modellt fogja megvizsgálni, amellyel Magyarország négy év alatt 40 százalékkal emelte belföldi turizmusa forgalmát. Munkatársaival hamarosan Budapestre utazik.

Horvátországban a munkáltatók egy része eddig üdülési pénzt fizetett alkalmazottainak. A miniszter szerint az új rendszer attól jobb, hogy azoknak a munkaadóknak, amelyek üdülési utalványt adnak dolgozóiknak, a kifizetett összeggel csökkenthető a jövedelemadó, és az utalványt csak turisztikai célokra lehet majd felhasználni. A munkáltatótól kapott kártyákkal a horvát munkavállalók a szállás 25-30 százalékát, az éttermi fogyasztás 10 százalékát, és a wellness és hasonló szolgáltatások 10 százalékát kell kifizetniük saját erőből.