Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A CNN hírtelevízió és a Politico című lap egyaránt arról számolt be, hogy egyes republikánus szenátorok szerint nem lesz meg az Andrew Puzder kinevezéséhez szükséges megfelelő szenátusi voks, ezért azt szorgalmazzák az elnöknél, hogy még a csütörtöki szavazás előtt vonja vissza Puzder jelölését - írja az MTI.

A munkaügyi miniszteri posztra jelölt Puzder támadások kereszttüzében állt: részben, mert kiderült, hogy bejárónőként egy illegális bevándorlót foglalkoztatott, részben pedig mert előkerült és a szenátusban körözték azt az évtizedekkel ezelőtt készült tévéműsor-felvételt, amelyben Puzder akkori felesége családon belüli erőszakkal vádolta meg őt.

Puzdert, aki egy gyorsétterem-hálózat elnök-vezérigazgatója volt, bírálatok érték azért is, mert korábban ellenezte az Obama-kormányzat javaslatát, amely a minimálbér óránkénti 15 dollárra történő emelését irányozta elő a jelenlegi 7 és fél dollár helyett, s kritikát fogalmaztak meg vele szemben azért is, mert a gyorsétterem-hálózat több reklámjában bikinis lányok majszoltak hamburgereket.

Négy republikánus szenátor már jelezte, hogy valószínűleg nem szavazza meg Puzdert, és sajtóhírek szerint mások is ezt fontolgatják.
A CBS televízió szerda délutáni beszámolója szerint a Fehér Ház is fontolóra vette a jelöltség visszavonását. A már többször is elhalasztott szenátusi szavazás a jelenlegi állás szerint csütörtökön lesz.