Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szlovákia jó eséllyel pályázik egy újabb autóipari nagyberuházásra - írta a pozsonyi Új Szó. Ha sikerrel járna, akkor a keleti országrészben is megvethetné a lábát az ágazat.

Az elektromos törpeautókat gyártó kínai Zhi Dou Kelet-Közép-Európában is meg akarja kezdeni járművei gyártását. A hírt elsőként megszellőztető Hospodárske Noviny gazdasági napilap információi szerint a kínaiak 400 millió eurót szánnak új üzemekre és már 2020-ban meg akarják kezdeni a termelést.

Havonta nagyjából háromezer elektromos autó gyártását tervezik, amivel 500 embernek adhatnak munkát - nyilatkozta Branislav Kocper, a Volvóval egy csoportban levő Zhi Dou Slovensko ügyvezetője. Az új üzemben kétüléses, 30 kilowatt teljesítményű D2-es modelljüket gyártanák, amely egy feltöltéssel 260 kilométert képes megtenni.

Az üzemért Lengyelország, Magyarország, Szlovénia és Románia is csatázik Szlovákia mellett. Az esélyes régiók között szerepel Kelet-Szlovákia, ahol több jó hátteret kínáló ipari park található.

A 2011-ben alapított cégnek Kínában négy üzeme van, autói jelen vannak a környezetvédelemért lelkesedő autósoktól hemzsegő Hollandiában is. Dél-Koreában most építi üzemét. Egyik legnagyobb piacuk Olaszország.

A nyitókép forrása: Napi.hu