A vártnál jobb hírek jöttek a tengerentúlról

Januárban emelkedett a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban, jelezve, hogy a részvényárfolyamok zuhanása nem befolyásolta a háztartások költekezését.
MTI-Eco, 2016. február 12. péntek, 15:52

Az amerikai kereskedelmi minisztérium pénteken közölte, hogy szezonálisan kiigazítva januárban 0,2 százalékkal bővült a kiskereskedelmi forgalom, ugyanolyan ütemben, mint decemberben. Az üzemanyagárak csökkenésének hatását kiszűrve a kiskereskedelmi eladások 0,4 százalékkal emelkedtek. Az elemzők 0,1 százalékos növekedést vártak.

Nőtt januárban a gépkocsik, a háztartási berendezések és a vegyes árucikkek értékesítése, míg valószínűleg a kemény téli időjárás miatt visszaesett a vendéglátóipar forgalma.

Elemzők szerint a kiskereskedelmi adat arra utal, hogy az amerikai gazdaság a tőzsdei zavarok ellenére biztos lábakon áll. A fogyasztás adja az amerikai GDP 70 százalékát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .