Pénteken belföldön reggel a KSH az áprilisi termelői árindex adatait közli, az előző havi év/év érték mínusz 2,4 százalék volt.

Adatdömpinggel búcsúztatja a májust az MNB: holnap ismertetik ugyanis a befektetési vállalkozások, a hitelintézetek (bankok, szövetkezetek, fióktelepek) és a speciális pénzügyi intézmények első negyedévi prudenciális adatait, a hitelintézetek és a befektetési alapok áprilisi mérlegét, a háztartási és a nem pénzügyi vállalati kamatlábak, valamint a nem pénzügyi vállalatok és háztartások havi finanszírozási számait.

Külföldön a hajnali japán inflációs számok után reggel GDP-dömping következik, az idei első negyedévre vonatkozó második becslést publikálják többek közt a csehek , a lengyelek, az olaszok, a britek, az USA, és kiderülnek az eurózóna számai is.

Délután az USA-ból a másik fontos szám magyar idő szerint négykor érkezik, amikor kiderül a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexének végleges májusi értéke, itt a piaci várakozás az előző havi 88,6 pont után 93,3 pont.