Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Markijan Lubkivszkij, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) vezetőjének tanácsadója a közszolgálati tévé Suszter Live című műsorában arról beszélt szerda este, hogy a Mariupol környékén, az Azovi-tengeren kedden történt robbanást is egy akna okozta.

"Véleményünk szerint az oroszok most elaknásítják Mariupol környékét, hogy egyrészt a várost blokád alá helyezzék a tenger felől, másrészt aláássák a régió gazdaságát és ellehetetlenítsék infrastruktúráját" - mondta Lubkivszkij.

Kedden Mariupol lakói arról számoltak be, hogy hatalmas robbanást halottak a tenger felől. A detonáció állítólag orosz felségvizeken, az ukrán partszakasztól több mint húsz kilométerre történt. A robbanás erejére utal, hogy Mariupolban is megremegtek az épületek ablakai.

Az UNIAN ukrán hírügynökség azt írta, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács nem zárja ki, hogy az oroszbarát felkelők és a orosz hadsereg a tenger felől indíthat támadást a kelet-ukrajnai Donyeck megye térségében az ukrán terrorellenes fegyveres erők ellen.

Lubkivszkij szerint az SZBU vizsgálja az Azovi-tengeren történteket, és azt nem zárja ki, hogy egy halászhajón történt a robbanás.