Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nagy kereskedelmi láncok dolgozói a hét elején Lengyelországban úgynevezett olasz sztrájkkal fejezik ki nemtetszésüket a nehéz munkakörülmények miatt - írta a gazeta.pl. Ez azt jelenti, hogy a munkahelyi előírásokat, köztük a higiéniára és biztonságra vonatkozó szabályokat pontról pontra betartják.

Ezzel jelentősen lassították/lassítják a munkafolyamatokat a duplán hosszú hétvégén, hiszen Lengyelországban május 3., az alkotmány napja május 1-jénez hasonlóan munkaszüneti nap. A banki, kereskedelmi és biztosítási dolgozók Szolidaritás szakszervezetének országos vezetője szerint a sztrájk oka az, hogy a dolgozókkal szemben túlzott elvárásokat támasztanak.

A szükségesnél alacsonyabb létszámok miatt egy ember időnként három helyett is dolgozik. A sztrájk részvevői különleges matricát ragasztotta ruhájukra és szórólapokat osztogattak a vásárlóknak, amelyeken elmagyarázták akciójuk okait.

A Szolidaritás szerint a protestálásban több tízezer alkalmazott vesz részt, akik többek között az Auchan, a Tesco, a Decathlon, a Dino hálózatokban dolgoznak. Részt vesznek az akcióban a wroclawi Amazon disztribúciós hálózat, a Makro Cash and Carry munkatársai is. Még a portugál tulajdonú Biedronka munkatársai is részt vesznek, pedig ott a tulajdonos minden pénztárosnak évi nettó 1350 zlotys (100 ezer forint) prémiumot fizet.