Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Fontos, hogy ez ne súlyosbítsa a menekültek helyzetét. Ki kellene számítani a lehetséges következményeket" - fogalmazott a szóvivő. Peszkov arra a sajtóértesülésre reagált, amely szerint Donald Trump amerikai elnök rendeletben utasítaná a külügyi és a védelmi tárcát arra, hogy három hónapon belül készítsen elő egy tervet, amelynek értelmében biztonsági övezeteket alakítanának ki a menekültek részére Szíriában és a környező államokban.

Maga Trump szerdán kijelentette: "abszolút biztos", hogy biztonsági övezeteket hozat létre Szíriában. Szavai szerint "Európa óriási hibát követett el, amikor megengedte", hogy migránsok milliói jussanak el Németországba és a kontinens más országaiba. Az elnök "katasztrófának" nevezte az Európában történteket, és hangsúlyozta: nem kívánja megengedni, hogy hasonló az Egyesült Államokban is megtörténjen.

Peszkov csütörtökön kijelentette, hogy a kérdésben az amerikaiak nem konzultáltak a moszkvai kormányzattal.

Szergej Lavrov külügyminiszter csütörtökön az orosz fővárosban "meglehetősen jónak" nevezte a szíriai rendezésnek az asztanai tárgyalások utáni kilátásait. Marija Zaharova, az orosz diplomáciai tárca szóvivője megerősítette, hogy Lavrov péntekre Moszkvába hívta meg a szíriai belső és külföldön élő ellenzék képviselőit.

A Szíriában működő orosz katonai parancsnokság csütörtökön közölte, hogy szerdán hét helyszínen több mint 3500 civilt részesített humanitárius segélyben, 3500 adag meleg étel és 3,2 tonna kenyeret osztva szét közöttük. Ugyanezen a napon orosz tűzszerészek Aleppó keleti részén 63 lakóházat és hat mecsetet mentesítettek az aknáktól.