Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hivatalosan is bejelentették péntek reggel, hogy a kilépést pártoló tábor nyerte meg a brit EU-tagságról tartott népszavazást. Jenny Watson, a brit választási bizottság elnöke Manchesterben közölte, hogy a kilépésre több mint 17,4 millióan, a bennmaradásra 16,1 millióan voksoltak.

Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke úgy véli, hogy az EU kellőképpen felkészült a Brexitre, amely mellett a brit választók többsége a csütörtöki népszavazáson letette a voksát. Sajnálja a döntést, de természetesen tiszteletben tartja a szavazók akaratát - jelentette ki a német televíziónak nyilatkozva.

Immáron teljesen világos, hogy Nagy-Britannia a saját útjára lép. Szerinte a referendum eredménye nem fog dominóhatással járni Európában. Ezzel együtt a szigetországot az EU-nak a továbbiakban a keretein kívül lévő, harmadik országként kell kezelnie.

Milyen lesz a határ?

Írországban és Észak-Írországban azon vitatkoznak a politikusok, hogy a két ország határa "kemény vagy puha" lesz-e. Valamiféle ellenőrzés mindenképpen sanszos, mivel Írország lesz az egyetlen EU-tagállam, amely határoslesz Nagy-Britanniával.

"Javítani kell a hatékonyságot!"

Az Aston Martin luxusautó-gyártó nem habozott bejelenteni, hogy a Brexit miatt javítani kell üzemeinek termelési hatékonyságát, mivel a cégnek várhatóan új kereskedelmi akadályokkal (vámokkal) kell megküzdenie. A cég szerint a brit kormánynak arra kellene törekednie, hogy a szigetország árui vámmentesen juthassanak be az EU-ba. Ez mérsékelné a válásból fakadó instabilitás káros következményeit.

London maradjon!

A londoni City önkormányzata szintén azt szeretné, ha Nagy-Britannia továbbra is az egységes európai piac része maradna. Ez biztosíthatná, hogy a városrész megőrizze pénzügy vezető szerepét, amelyet immáron 1000 éve kivívott magának. A feladat most az, hogy tiszteletben tartva a népszavazási eredményt a lehető legjobb alkut kössék a válási tárgyalásokon az EU-val.