Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Interfax hírügynökség beszámolója szerint a rendőrséget névtelen telefonáló értesítette, hogy az épületben pokolgépet helyeztek el. A több mint félezer üzletnek, mozitermeknek, éttermeknek, szórakozóhelyeknek és egy korcsolyapályának otthont adó plázát bombakereső kutyákkal kutatják át.

A RIA Novosztyi hírügynökség biztonsági szolgálati forrásra hivatkozva október 10-én azt írta, hogy az akkor egy hónapja tartó, szándékosan félrevezető bombariadó-hullám miatt 170 orosz településen 2460 objektumból több mint 1 millió 40 ezer ember kellett evakuálni.

Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója október elején azt állította, hogy a hamis riasztássorozat négy, külföldön tartózkodó orosz állampolgártól ered. Mint mondta, az IP-telefonokat használó gyanúsítottaknak cinkosaik vannak Oroszországban.

Az FSZB-főnök szerint a hamis riasztások a hónap elejéig előzetes becslések alapján több mint 300 millió rubel (mintegy 1,4 milliárd forint) veszteséget okoztak.
A sajtóban legelterjedtebb korábbi magyarázatok az Iszlám Állam terroristáit, az "ukrán nyomot" vagy hackerek egy brüsszeli csoportját gyanították a történtek mögött.

(Képünk illusztráció)