Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Interfax szerint az épületeket, köztük öt iskolát és a Moszkva megyei törvényhozást, átkutatják. Az orosz főváros környékén a nap folyamán 41 iskolából további mintegy hatezer embert, egy bevásárlóközpontból pedig kétezer embert kellett kivezettetni - írta az MTI.

Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója csütörtökön azt állította, hogy a már csaknem egy hónapja folytatódó hamis riasztássorozat négy külföldön tartózkodó orosz állampolgártól ered. Mint mondta, az IP-telefonokat használó gyanúsítottaknak cinkosaik vannak Oroszországban.

Az FSZB-főnök szerint az Oroszországi Föderáció 50 alanyát érintő telefonhívások előzetes becslések szerint több mint 300 millió rubel (mintegy 1,4 milliárd forint) veszteséget okoztak.

Hivatalos összesítést még mindig nem tettek közzé arról, hogy Oroszországban hol és hány embert kellett evakuálni a szeptember 10-én kezdődött, nagyszámú és szándékosan félrevezető telefonos riasztások miatt. Bortnyikov - igaz, kevés konkrétumot megemlítve - először számolt be arról, hogy a hatóságok kit gyanúsítanak a "telefonos terrorizmussal".

A sajtóban legelterjedtebb korábbi magyarázatok az Iszlám Állam terroristáit, az "ukrán nyomot" vagy hackerek egy brüsszeli csoportját gyanították a történtek mögött. Abban a kérdésben eddig is összhang volt a teóriák között, hogy a hívásokat külföldről indíthatták.