Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tűzszerészek és a rendőri erők átvizsgálták a francia főváros IX. kerületében található épületet.

"A rendőrséget telefonon riasztották azzal, hogy bomba van a pénzügyi részlegen" - mondta a forrás. Azt is jelezte, hogy a tűzszerészek és a párizsi prefektúra nyomozói azonnal a helyszínre indultak. Az ellenőrzések közel másfél órán át tartottak, majd délután fél 1-kor visszavonták a bombariadót, a dolgozókat és a környéken lakókat visszaengedték - írja az MTI a francia BFMTV-re hivatkozva.

Helyszíni tudósítások szerint az épületet kordonnal vették körbe a rendőri erők, a környező utcákat lezárták, és elővigyázatosságból a környező épületeket is kiürítették.

A pénzügyi hatóság az elmúlt hetekben amiatt került be a híradásokba, mert a francia elnökválasztás két jelöltje, a szélsőjobboldali Marine Le Pen és a jobboldali Francois Fillon ügyében is nyomozást kezdtek. A francia fővárosban különös körültekintéssel kezelik a hasonló fenyegetéseket az elmúlt évek terrortámadásai miatt. Valamint azért, mert múlt héten levélbomba robbant a Nemzetközi Valutaalap (IMF) párizsi központjában, és a hétvégén lövöldözés volt az Orly-repülőtéren.