A lengyel megyék rendőrszakszervezetei csatlakoztak a katowiceiek kezdeményezte tiltakozó akcióhoz a kormány tervezett intézkedései és helyzetük miatt - nem írnak ki büntető cédulákat az autósoknak, annak ellenére, hogy feletteseik nyomást gyakorolnak rájuk.

Elfogadhatatlannak tartják, hogy bérüket két éve tartják befagyasztva, és ezt legalább 2012-ig folytatni akarja a kormány. Legalább ennyire sérelmezik, hogy megszüntetnék azt a kiváltságukat, amelynek értelmében bérük 100 százalékát kitevő táppénzre jogosultak - ezt 80 százalékra akarják leszállítani. A legnagyobb felháborodást azonban a nyugdíjtörvény tervezett módosítása váltotta ki, amiről már vagy egy éve tárgyalnak -jelenleg 15 év után nyugdíjba mehetnek a lengyel rendőrök, ezt a kormány 25 évre emelné, de az érintettek maximum 20 éves szolgálati viszony elvárást hajlandók elfogadni. Ez is csak a törvény hatályba lépést követően szolgálatba állókra vonatkozna.

A rendőrök május 23-ig nagyszabású közvéleménykutatást folytatnak le kollégiáik körében, hogy a tiltakozás milyen egyéb formáit támogatnák. Az ötletek között szerepel, hogy ugyanarra a napra jelentkezzenek önkéntes véradásra - erre szabadnap jár, tehát eltünhetnek a rendőrök az utcákról. Gondolnak még munkalassító sztrájkra, illetve nagyszabású tüntetést szerveznének július 1-re - arra a napra, amikor Lengyelország kezdi meg az uniós elnökség betöltését.