Csökkenő élelmiszerárakat mértek

Minimálisan csökkentek az élelmiszerárak májusban világszerte az előző hónaphoz képest az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) csütörtökön közzétett elemzése szerint. A tejtermékek és a cukor árának a csökkenése ellensúlyozta a kukorica áremelkedését.
MTI, 2013. június 6. csütörtök, 12:26

A szervezet által minden hónapban kiszámított élelmiszerár-index májusban 215,2 pont lett az áprilisi 215,8 pont után.

Az indexet egy szemes terményeket, olajos magvakat, tejtermékeket, húsféléket és cukrot tartalmazó élelmiszerkosár árának változása alapján határozzák meg a FAO szakértői.

A nemzetközi szervezet legfrissebb előrejelzése szerint az idén fellendül a globális gabonatermés, ha marad a kedvező időjárás: 2,708 milliárd tonnát takarítanak be, 6 százalékkal többet a tavalyinál.

HOZZÁSZÓLÁSOK