A szolgáltató szektori BMI novemberben 51,3 pontra esett 52,3 pontról, a feldolgozóipari pedig 50,4 pontra 50,6 pontról. A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat aktivitásának növekedését, 50 pont alatti értéke pedig visszaesését jelzi. A Markit adatai szerint 16 hónapos mélyponton van a gazdasági növekedés üteme. Csökkent az új megrendelések és a be nem fejezett munkák száma is, elbocsátások nem voltak, de a foglalkoztatottak száma nem nőtt sem a feldolgozóiparban, sem a szolgáltató szektorban.
Franciaország továbbra is az eurózóna egyik legrosszabbul teljesítő gazdaságának számít, de novemberben a németországi adatok is romlottak.

Chris Williamson, a Markit vezető közgazdásza szerint a BMI csökkenése miatt újraéledhet a gazdasági recesszió veszélye. A mostani adatok szerint az eurózónás bruttó hazai termék csak 0,1-0,2 százalékkal nőhet a negyedik negyedévben. A Németországon és a Franciaországon kívüli országok kicsit jobban állnak, de ott is lassul a növekedés üteme.
A közgazdász szerint a romló makrogazdasági adatok akár arra is kényszeríthetik az Európai Központi Bankot (ECB), hogy azelőtt jelentsen be új gazdaságélénkítő lépéseket, mielőtt meggyőződhetett volna arról, hogy mennyire voltak hatékonyak a korábbiak.