Az április-júniusi időszakban félmillióval, 1,4 százalékkal nőtt a foglalkoztatottak száma az egy évvel korábbihoz képest, és 450 ezerrel emelkedett az év első három hónapjához viszonyítva. Így az 1990-es újraegyesítés óta eltelt valamennyi esztendő második negyedévét tekintve az idén álltak a legtöbben munkaviszonyban, a 82 milliós Németországban minden második ember dolgozott.

Elemzők azonban felhívják a figyelmet, hogy a foglalkoztatási trendek ütemkéséssel követik a konjunktúra alakulását, ezért a következő időszakban csökkenhet a munkaerőpiaci fejlődés üteme, hiszen lassult a gazdasági növekedés. A hazai össztermék (GDP) a második negyedévben csupán 0,1 százalékkal nőtt az előző három hónaphoz képest, szemben az első negyedévi 1,3 százalékos GDP-bővüléssel.

A második negyedévben a szolgáltatási szektor szívta fel a legtöbb munkaerőt, a foglalkoztatottak száma 380 ezerrel nőtt az előző évhez képest. A feldolgozóiparban 105 ezerrel, az építőiparban 44 ezerrel, a mezőgazdaságban és halászatban 16 ezerrel többen dolgoztak, mint 2010 első negyedévében.