Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Rekord nagyságú, 56 milliárd dolláros rendelésállománnyal zárta a 2015-ös évet az orosz hadiipar - közölte Dmitrij Medvegyev miniszterelnök. Az ágazat bevétele meghaladta a 14 milliárd dollárt, és 26 milliárd dollár értékben kötöttek új szállítási szerződéseket a TASZSZ jelentése szerint.

A kormányfő hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a hadiipari termékek gyártása közel 20 százalékkal nőtt, aminek stratégiai jelentősége van a szankciók miatti importkiesés pótlása szempontjából, ami egyik feltétele Oroszország túlélésének és garanciája szuverenitásának. A hadsereg újrafegyverzési programja keretében sikerrel folytatódott az állami megrendelések teljesítése, aminek köszönhetően a haderő korszerű fegyverekkel való felszerelése már 50 százalékkal meghaladta a tervezettet, s jelenleg 47 százalékon áll.

A Szputnyik hírügynökség kiemelte, hogy az orosz katonai-ipari komplexum egyre függetlenebbé válik a külföldi szállításoktól. Vlagyimir Putyin elnök közölte, hogy a tervek szerint a hadiipar termelési csúcsát 2017-ben éri el.