Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Philip Morris International (PMI) a cég története és egyben a dohányipar legnagyobb átalakítása előtt áll - adta hírül a wyborcza.pl. A dohányosok nagy része eltávolodik a hagyományos füstölni valóktól az e-cigaretták felé, ezért a PMI kifejlesztette ezekkel rokon saját termékét, az a IQOS-t.

Ez nem égeti, hanem körülbelül 300 Celsius-fokra felfűti a dohányt, amely így aeroszollá alakul át füst nélkül. Ez a nikotint kivéve 90 százalékkal kevesebb ártalmas anyagot tartalmaz, mint a cigarettafüst. A vállalat 4,5 milliárd dollárt (1125 milliárd forint, közel három 4-es metró ára) fordított az újdonság kifejlesztésére, amely a világ 40 piacán kapható. Becslések szerint naponta tízezer ember tér át a hagyományos cigarettáról az IQOS-re.

A lengyelek büszkék arra, hogy a PMI globális stratégiájának végrehajtásáért és a tervek megvalósításáért mind a hagyományos, mind a csökkentett kockázatú termékek terén egy lengyel menedzser, Jacek Olczak lesz felelős. A cég egyébként a világon 81 ezer embernek ad munkát.

Olczak nem az egyetlen lengyel magas beosztásban a PMI-nél. Miroslaw Zielinski az elnöke a tudományos és fejlesztő részlegnek és a mexikói vezetőség elnökhelyettese is lengyel. A Philip Morris Polska a legnagyobb dohányipari cég Lengyelországban és 4000 alkalmazottal az egyik legnagyobb munkaadó. A vállalat 2000 lengyel dohányültetvényessel dolgozik együtt.

A fotó forrása: Shutterstock.