A svájci jegybank csütörtöki kamatdöntő ülésén változatlanul hagyta alapkamatát, a svájci frankra meghatározott három hónapos libor célsávot 0-0,25 százalékon hagyta és közölte, hogy tartja az 1,20-as euróval szembeni svájci frankra megadott plafont. A jegybank egyúttal közölte, kész azonnali további lépésekre is, amennyiben szükséges.

Az SNB meglátása szerint a gazdasági kilátások jelentősen romlottak, az alpesi ország gazdaságára adott növekedési kilátásait a korábban megadott 2 százalékos növekedési ütemről 1,5 százalék közeli értékre rontotta erre az évre vonatkozóan. Az inflációs előrejelzésén is rontott a központi bank, 2016-ig 0,5 százaléknál nem lesz magasabb az ütem. Az SNB azt is közölte: a defláció kockázata újra erősödik.

A jegybank továbbra is figyeli az ingatlanpiacot, de egyelőre nem lát arra utaló jeleket, hogy az igatlanpiacon és a jelzálogpiacon csökkentek volna az egyensúlytalanságok.

A döntést követően a svájci frank erősödött az euróval szemben, 10 óra körül 1,2068-nál járt az euró/svájci frank jegyzése.