Oroszországban négy kijelölt, Isten háta mögötti terület kivételével 2009. július 1-el betiltották a szerencsejátékokat. Az azóta eltelt öt év alatt az orosz legfőbb ügyész hivatala szerint - amiről a RAPSZI hivatalos jogi hírügynökség számolt be - több mint 100 ezer ellenőrzést hajtottak végre.

Ezek eredményeként több mint 70 ezer illegális játékbarlangot és 812 törvényellenesen működő kaszinót zártak be, és több mint 970 ezer, a szerencsejátékokhoz használt berendezést koboztak el. Összesen 684 millió rubel (18,5 millió dollár) büntetést róttak ki, amiből több mint 115 millió rubelt bírói végzéssel hajtottak be. Büntető eljárást indítottak 1664 esetben.

A törvény értelmében engedélyezett négy helyszín közül csupán egy működik, a krasznodari és a rosztovi régió határán, ami csaknem megközelíthetetlen. A másik háromban, amelyek hasonló földrajzi adottságokkal rendelkezik, állítólag folyamatban van a kaszinó építése. A tilalmat júliusban enyhítette Vlagyimir Putyin, aki a megcsappant krími idegenforgalom fellendítése és a téli olimpiára túlépített Szocsi hasznosítása érdekében e két helyszínen engedélyezte kaszinók építését. A krími kormány egyenesen Las Vegasszal kíván versenybe szállni.