Az elemzői várakozásokhoz képest alacsonyabb mértékben csökkent az import, magasabb mértékben esett vissza az export termékek után kifizetett átlagos összeg: az elemzők a tényleges -0,5, illetve -0,7 százalékos adat helyett -0,7, illetve -0,1 százalékos árváltozásra számítottak. Éves alapon az importárak 0,9, az exportköltségek 0,2 százalékkal estek vissza szeptemberben az Egyesült Államokban.

Az importárak csökkenését a petróleum árának változása húzta lefelé: 2 százalékkal esett vissza az említett termékcsoport ára ez év szeptemberében az előző havi 2,8 százalékos visszaesés után, éves szinten viszont 0,7 százalékos áremelkedés figyelhető meg az adatokban. Az import termékek közül egyedül az élelmiszerek ára növekedett: 0,2 százalékkal fizettek többet az amerikai vásárlók átlagosan a külföldről behozott agrártermékek után az előző hónaphoz képest.

Az exportált termékek közül a mezőgazdasági javak ára 0,9 százalékkal csökkent, az agrárszektoron kívüli termékeké 0,2 százalékkal esett vissza az előző hónaphoz képest. Az exportárak növekedése irányába kizárólag a tőkejavak 0,1 százalékos havi drágulása hatott.