A 2015 júniusában regisztrált 37-ről 17 százalékra csökkent azok tábora, akik a Nyugattól való eltávolodást tartották fontosnak.
52 százalék szerint a NATO-országoknak nincs alapjuk óvakodni Oroszországtól, 31 százalék azonban ezzel ellentétes véleményről számolt be. 57 százalék szerint az oroszok okkal félnek a NATO-tól, 31 százalék szerint nem.

A megkérdezettek 70 százaléka úgy vélekedett, hogy Oroszország fontos szerepet játszik a nemzetközi problémák megoldásában, 13 százalék szerint Moszkvának döntő szerepe van ebben. 27 százalék vélekedett úgy, hogy az orosz álláspont nem meghatározó a nemzetközi ügyek megoldásában.

A válaszadók 44 százaléka fontosnak tartotta, hogy Nyugaton milyen véleménnyel vannak Oroszországról, 51 százalék azonban közömbös ezzel szemben.

A Levada-központ 2014 októberében publikált felmérése szerint az oroszok 79 százaléka Oroszország olyan ellenfeleinek tekintette a legjelentősebb nyugati államokat, amelyek saját problémáikat Moszkva rovására kívánják megoldani és ha alkalmuk nyílik rá, kárt okoznak neki. Mindössze 8 százalék tekintette az Egyesült Államokat és Nyugat-Európa országait olyan partnereknek, amelyeknek közös érdekeik vannak Oroszországgal.