Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szlovák befektetők 260 millió zlotyt (19 milliárd forint, másfél futballpálya ára) fektetnek be a következő két-három évben a lengyelországi Szczyrkben - derül ki a PAP hírügynökség tudósításából. A pénzből modern síközpont épül.

A beruházók a 40 kilométer hosszú autóúton és több vasútvonalon is elérhető helyszínen egyebek mellett műhórendszert is kialakítanak, amelynek köszönhetően a központ nem csupán télen, hanem egész éven át működni fog. A tervek szerint a síelők mellett az extrém sportok kedvelőit és a gyerekes családokat is ki fog fogják szolgálni.

Várakozások szerint a helyszínen közvetlenül 200 új munkahely keletkezik. A pihenőközpont vállalkozó partnereinél további 500 állás jöhet létre, amit a térségben - a hotelekben, a vendéglátó helyeken - további néhány ezer fejelhet meg. A létesítmények lengyel tulajdonban lesznek.

Szczyrkben új árképzést akarnak bevezetni. Eszerint napi szinten különbség lesz a költségek között: ha többen vannak éppen a sportcentrumban, akkor drágább lesz bejutni, ha kevesebben, akkor olcsóbb. A cél az, hogy a régió lakói előbb a közel lévő helyi sícentrumot keressék fel, mielőtt ellátogatnak Nyugat-Európa drágább síparadicsomaiba.