Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Melyik Donald Trump áll fel az elnökjelöltek vitájára Hillary Clintonnal és a tévékészülékek előtt ülő 100 millió nézővel szemben? Az amelyik kötekedik vitapartnereivel, kigúnyolja őket, ahogy azt a republikánusok házi vitáin tette, vagy az, ki "elnökszerűbbnek" akarja láttatni magát, amit sokan tanácsolnak neki?

Az előbbi Trump csak úgy emlegette Ted Cruz texasi szenátort, hogy hazudós Ted, Jeb Bush volt floridai kormányzót pedig enervált Jeb Bushnak minősítette. Demokrata ellenfelére, tisztességtelen Hillaryként szokása hivatkozni - emlékeztetett cikkében a Financial Times. A visszafogott Trump elhagyja ezeket a jelzőket, hogy megnyerje a hirtelen természete miatt aggódó szavazókat.

Kiszámíthatatlan

Donald Trumpnak meg kell vívnia egy sajátos kihívással: önmagával, nevezetesen kiszámíthatatlanságával - véli Alex Conant, aki az egyik korábbi republikánus jelöltet, Marco Rubio floridai szenátort készítette fel a vitákra. Szerinte lehet, hogy az ingatlanmágnás azzal akar domináns szereplő lenni hétfőn, hogy állandó vitát provokál a moderátorokkal. De lehet, hogy nyugodt és felelősségteljes viselkedést mutat.

A vita előtt mindenesetre azzal próbálkozott, amivel legyőzte nem kevés republikánus aspiráns ellenfelét. Például, amikor Clinton kihagyott egy napot a kampányolásban, nem állta meg, hogy ne utaljon ellenfele betegségére. Hillary Clinton kivett egy napot, pihenésre van szüksége. Jó éjszakát, Hillary, találkozunk a vitán - twitterezte.

Körkérdés

Kampánystábja ezentúl 30 kérdésből álló kérdőívvel próbálta kideríteni, mit szólnának a nézők ahhoz, ha a vitán tisztességtelen Hillarynak nevezné ellenfelét. Az erre kapott válaszoknak nem csupán arra lehet döntő befolyása, kit láthat a hétfői összecsapáson a nagyérdemű, de arra is, hogy kit fognak látni a kampány hátralévő részében.

Egy övön aluli ütést mindenesetre jó előre bevitt. Azzal fenyegetőzött, hogy meghívja Gennifer Flowerst, az egyik olyan asszonykát, akivel Bill Clintonnak viszonya volt házassága alatt. Ezt azután tette, hogy Mark Cuban milliárdos, aki hevesen bírálta az ingatlanmágnást, jelezte, hogy az első sorba foglalt helyet, hogy végignézze, ahogy Clinton lemossa vitapartnerét.

Saját szabályai szerint

Trump úgy győzte le korábbi ellenfeleit, hogy elterelte a vitákat a tárgyuktól - emlékeztet az egyik "áldozat" John Kasich ohiói kormányzó felkészítője Robert Klaffky. Kasichnak egyébként cseh eredetű nevén viccelődött az ingatlanmágnás. Ezt a csapdát nehéz elkerülni, mert az ingatlanbiznisz világában edződött Trump nagyon jó az ellenfelek verbális legyalulásában.

Végső soron várhatóan az amerikai elit csalárd tagjának fogja bemutatni ellenfelét, míg Clinton az igyekszik hangsúlyozni, hogy az üzletember megosztó és szétzilálja az amerikai társadalom szövetét. A volt külügyminiszternek ezenfelül le kell győznie azt a veszélyt, hogy önelégültnek, nyersnek és a vitákba belefáradtnak tűnjön.

Világos választ kell adnia az e-mail-botrányával kapcsolatos kérdésekre, mármint hogy miért használta magánpostaládáját külügyminiszteri leveleihez. Trump gyengéje, hogy nem bírja, ha kifigurázzák, ha nem veszik komolyan.