Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A dpa szerint Evangélosz Venizelosz pénzügyminiszter úgy látja, hogy a kétharmados felhatalmazás elengedhetetlenül szükséges, megszerzése nemzeti sorskérdés, mindenekelőtt azért, mert a körvonalazódó második mentőakció részeként az Európai Unió példátlan módon közvetlenül részt vehet majd a görög ügyek intézésében, egyebek mellett a tervezett nagyszabású privatizáció lebonyolításában.

A miniszter a nézeteit egy feljegyzésben foglalta össze, amely eljutott a dpa-hoz és egybevág görög sajtójelentésekkel, amelyek szerint egyre valószínűbb, hogy előrehozott parlamenti választásokat tartanak.

A 300 tagú törvényhozásban 151 szavazat is elég volna az második mentőprogram és a hozzá kapcsolódó újabb megszorítások elfogadásához, a kormányzó szocialisták frakciója pedig 153 képviselőből áll. A kétharmados felhatalmazáshoz 200 szavazat szükséges.

Közben folytatódnak a tiltakozások, kedden az athéni közlekedési vállalat busz- és metróvezetői léptek sztrájkba, az elővárosi vasút dolgozói pedig négyórás sztrájkot tartottak. Az előző héten szinte az egész országot elborító sztrájkhullámhoz képest javult a helyzet, nyolc nap után kedden a tengerészek szakszervezete is befejezte a sztrájkot, így újra elindultak a görög szigetek és a szárazföld között közlekedő kompjáratok.