Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Heilbronner Stimme című német napnak nyilatkozva Thomas Strobl kijelentette: nem ismétlődhet meg a migránsáradat, és Németországnak vissza kell térnie a "normális" számokhoz, amelyeknek a bajor testvérpárttal, a CSU-val októberben megkötött megállapodásban szereplő évi 200 ezernél is kevesebbnek kellene lennie - írta az InfoRádió.hu az MTI alapján.

Strobl szerint a cél a 2012-es szám lenne, amikor 65 ezer bevándorló érkezett.

A CDU január 7-én kezd kormányalakítási tárgyalásokat a szociáldemokratákkal (SPD). A szeptember 24-i parlamenti választások után a győztes CDU/CSU az FDP-vel és a Zöldekkel kezdett egyeztetést a közös kormányzásról, de ez november végén kudarcba fulladt.

Sigmar Gabriel német külügyminiszter (SDP) egy szombaton megjelent, a Funke médiacsoportnak adott interjúban kijelentette, hogy Németország nem tudja kielégíteni mindenkinek az igényét, aki itt szándékozik letelepedni. Hozzátette azt is, hogy Németországnak ki kell utasítani az illegális bevándorlókat.

Beszélt arról is, hogy fontos szerepet játszanak majd az Emmanuel Macron francia elnök által javasolt uniós reformok a kormányalakítási tárgyalásokban. Sigmar Gabriel külügyminiszter közölte, hogy támogatja Macronnak az euróövezet közös költségvetésére vonatkozó javaslatát.

Késznek kell lennünk, hogy többet fektessünk be a jövőnkbe - mondta Gabriel a német Funke médiacsoportnak és az Ouest-France francia regionális napilapnak adott, szombaton megjelent interjúban. Németország az EU legnagyobb nyertese, és megengedhet magának nagyobb hozzájárulást - tette hozzá a politikus.

Gabriel szerint Macronnak az EU reformjával kapcsolatos javaslatai "nagyon fontosak" lesznek a január 7-én kezdődő koalíciós tárgyalásokon. A német politikus lelkesen üdvözölte Macronnak az EU erősítésére és globális szereplővé tételére vonatkozó elgondolását is.

Címlapkép forrása: OLIVER BUNIC / AFP