Az új görög kormány kialakítását övező politikai cívódás megoldására nincs sok ideje Görögországnak. Hétfő este ugyanis összeülnek az eurózóna pénzügyminiszterei (a találkozón a görög miniszterelnök-helyettes, Evangelos Venizelos is részt vesz), ahol már kész eredményeket várnak - írta a Reuters.

A megoldás pedig könnyen lehet, hogy továbbra is az egységkormány lesz. Korábban az ellenzék felajánlotta, hogy hajlandó benne részt venni, amennyiben Georgiosz Papandreu távozik a kormány éléről. Kormánypárti források szerint a miniszterelnök ezt elfogadta és világossá tette, hogy ha tényleg létrejön az alku, hajlandó lesz lemondani pozíciójáról.

Abban, hogy helyre álljon a bizalom Görögországgal szemben, azaz hiteles legyen a 130 milliárd eurós csomag érdekében vállalt költségvetési intézkedések megvalósításában, egy egységkormány megalakítása sokat segítene - mondta Olli Rehn, az EU gazdasági és monetáris ügyekért felelős biztosa.

Még ha nagy viták vannak most Görögországban, abban egyetértenek a politikusok, hogy mindent még vasárnap kell megoldani, mert holnap megoldás nélkül elszabadulhat a pokol - fogalmazott egy kormánypárti képviselő.