Dmitrij Peszkov beszámolója szerint, Angela Merkel és Francois Hollande moszkvai idő szerint péntek éjfél után elhagyták a Kremlt, és a repülőtérre indultak. Az állami vezetők a tárgyalások tapasztalatait az úgynevezett normandiai formátumban, Petro Porosenko ukrán elnök bevonásával vasárnap telefonon fogják megvitatni.

Az orosz elnöki szóvivő moszkvai idő szerint szombatra virradóan röviden tájékoztatta a nagy számban várakozó újságírókat a több mint 5 órán át tartó német-francia-orosz hármas csúcstalálkozón zajlott megbeszélésekről, de kérdésekre nem válaszolt. Merkel, Hollande és Putyin közép-európai idő szerint este fél nyolckor ült le a tárgyalóasztalhoz, majd fél 11 tájékán munkavacsorán folytatták a megbeszélést. Ő maguk nem adtak semmilyen információt a tárgyalásokról, amelyek szakértők és küldöttségeik tagjai nélkül, a legnagyobb titoktartás mellett folytak.

Peszkov sem mondott részleteket a lehetséges közös francia-német-orosz dokumentummal kapcsolatosan. Annyit közölt, hogy abba a német kancellár és a francia államfő javaslataiból kiindulva Petro Porosenko ukrán államfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök elképzeléseit is bele kívánják foglalni. Úgy akarják előkészíteni, hogy azt a délkelet-ukrajnai fegyveres szembenállásban érintettek is elfogadják.  A szóvivő építő jellegűnek, tartalmasnak és érdeminek nevezte a három állami vezető megbeszéléseit.

Hollande a moszkvai tárgyalások előtt azt közölte, hogy a német kancellárral az ukrajnai válság rendezését célzó javaslatokat visznek Putyinhoz, de azok tartalmáról nem beszélt. A francia államfő hangsúlyozta, hogy az ukrajnai válság átfogó rendezése a célja, de hozzátette, hogy nem lehet előre megjósolni Putyinnal folytatandó tárgyalásuk eredményét.

A német kancellár egy berlini sajtótájékoztatón elismerte, egyáltalán nem biztos, hogy sikerül a kijevi és moszkvai tárgyalások révén fegyvernyugvást elérni a kelet-ukrajnai válságövezetben.

Merkel német kancellár és Hollande francia elnök csütörtökön ugyancsak több mint 5 órán át tárgyalt Kijevben Petro Porosenko ukrán államfővel. A politikusok az ukrán fővárosban sem tettek közös nyilatkozatot. Az ukrán államfői hivatal közleményben tudatta, hogy Németország, Franciaország és Ukrajna a szeptemberi minszki megállapodás betartását szorgalmazta. Az állami vezetők azonnali tűzszünetre, a külföldi csapatok és nehézfegyverek Kelet-Ukrajnából történő kivonására, az orosz-ukrán határ lezárására és a hadifoglyok elengedésére szólítottak fel. További részleteket nem közöltek a hosszas egyeztetés tartalmáról.