Csütörtökön tart kamatdöntő ülést az Európai Központi Bank (ECB). Előző ülésén nem változtattak a nullán álló alapkamaton. Akkor az ECB állásfoglalásában azt írta, hogy  hosszabb ideig a jelenlegi kondíciók tartására számítanak: marad a nulla százalékos alapkamat, a negatív kereskedelmi banki betéti kamat és a havi 80 milliárd eurós kötvényvásárlás.

Németországból a szeptemberi termelői árindex érkezik, amely egy hónappal korábban 1,6 százalékkal csökkent éves bázison.

A brit statisztikai hivatal a szeptemberi kiskereskedelmi forgalmi adatait teszi közzé. Augusztusban Augusztusban 0,2 százalékkal csökkent a brit kiskereskedelmi forgalom az előző hónaphoz képest, azonban a szakemberek előzetesen 0,5 százalékos csökkenést vártak. Éves összevetésben a várt 5,3 százalék helyett 6,2 százalékos volt a növekedés, ráadásul a júliusi adatot is felfelé módosították 5,9 százalékról 6,3 százalékra. Az üzemanyagok nélkül számított forgalom a várt 0,8 százalék helyett csak 0,3 százalékkal esett vissza, éves alapon pedig 5,9 százalékos volt a növekedés, ami meghaladta a júliusi 5,8 százalékos értéket.

Az USA-ból a szeptemberi használtlakás-eladási adatok jönnek. Ez előző hónapban 5,33 millió lakás kelt el, az elemzők 5,4 milliót várnak most.

Szintén tengerentúli statisztika lesz az első alkalommal munkanélküli segélyért jelentkezők száma, illetve érkezik a Philly Fed Index is.