Délután 2 órakor derül ki, miként döntött az MNB Monetáris Tanácsa az alapkamatot illetően. Elemzők többsége szerint amrad a 2,10 százalékos ráta. Emellett az ÁKK szokásos aukcióján 30 milliárd forint értékben dob piacra 3 hónapos diszkontkicstájegyeket.

Európában a német harmadik negyedéves GDP adat lehet érdekes, amelyre a piac 1,2 százalékos ütemet vár év/éves alapon számolva.

A tengerentúlon több lényeges adatot is közölnek. Közép-európai idő szerint fél háromkor jelenik meg egyrészt a harmadik negyedéves GDP-adat második becslése. Éves szinten arra számítanak elemzők, hogy a korábban előrejelzett 3,5 százalékhoz képest most 3,3 százalékos bővülést mutat majd a friss adat. Másrészt, szintén a harmadik negyedéves adat második becslése jelentik meg a lakosság fogyasztásra történő költéseire vonatkozóan. A piac ebben az esetben 1,4 százalékos bővüléssel számol. A személyes fogyasztás harmadik negyedéves második becslése a várakozások szerint a korábbi 1,8 százalékról 1,9 százalékra emelkedik.

Közép-európai idő szerint délután  3 órakor jelenik meg az S&P/Case-Shiller lakóingatlan árindex szeptemberi adata, amelyre elemzők az előző havi 5,6 százalékos emelkedés után most 4,7 százalékos emelkedéssel számolnak éves alapon.

Délután 4 órakor közlik a novemberi fogyasztói bizalmi indexet is az USA-ban, a piac szerint az októberi 94,5 pontos érték 96 pontra emelkedik. Szintén ebben az időben jelenik meg a richmondi Fed feldolgozóipari indexe is, amelya az októberi 20 pontról várakozások szerint 15 pontra fog esni.