Magyarországon az MNB közli a III. negyedévre vonatkozó fizetési mérleg és külfölddel szembeni állományok adatait, illetve az I.-II. negyedév revízióját. Emellett délután 2-kor közzé teszik a legutóbbi, novemberi kamatdöntő ülés jegyzőkönyvét.

Európában fontos makroadatot nem közölnek, ellenben az USA-ban lesz egy csokorra való. A dömping közép-európai idő szerint délután fél háromkor indul, amikor megjelenik a harmadik negyedéves GDP adat utolsó közlése, amelyre éves alapon 4,3 százalékos növekedést várnak elemzők az előző negyedéves 3,9 százalékos ütem után. A Mag PCE index szintén harmadik negyedévre vonatkozó harmadik becslése elemzők szerint 1,4 százalék lesz.

Szintén ekkor közlik a tartós fogyasztási cikkek megrendelési állományára vonatkozó novemberi adatokat, amelyre a piac 2,9 százalékos bővüléssel számol az előző 0,3 százalékos ütem után.

Délután 4 óra előtt öt perccel jelenik meg a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexe, amelyre decemberre 93,3 pontos értéket várnak a korábbi 93,8 pont után.

Délután 4 órakor a személyes jövedelmek és a személyes fogyasztási kiadások novemberi adatait is közlik, mindkettőre elemzők 0,5 százalékos bővülést várnak az októberi 0,2 százalék után.

Végül - szintén déután 4 órakor - az új építésű lakóingatlanok eladásairól jelennek meg friss adatok: novemberben elemzők szerint az októberi 458 ezres darab 460 ezerre emelkedhetett a várakozások szerint.