Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) 9 órakor közzéteszi a júliusi beszerzési menedzser indexét (BMI). A szezonálisan kiigazított júniusi érték 51,5 pont lett, 2,3 százalékponttal alacsonyabb a májusi 53,8 pontnál (50 pont fölött bővülést, alatta csökkenést mutat az index).

Az eurózóna feldolgozóiparát érintő júliusi beszerzési menedzser indexet 10 órakor közli a Markit intézet.

Délután az Egyesült Államokban egy sor makroadat jelenik meg, magyar idő szerint fél háromkor a személyes jövedelmek és a személyes fogyasztási kiadások júliusi alakulásáról, a mezőgazdaságon kívüli álláshelyekről és a munkanélküliségi ráta alakulásáról. Az amerikai munkaügyi minisztérium adatai szerint júniusban 288 ezer új munkahely jött létre, a munkanélküliségi ráta pedig hat éves mélypontra, 6,3-ról 6,1 százalékra esett.

Négy óra előtt 5 perccel megjelenik a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexének végleges júliusi adata - az előzetes adat 81,3 pont volt, ami kissé elmaradt a várttól (83 pont) és az előző havi szinttől (82,5) -, majd négy órakor az ISM feldolgozóipari index júliusi értékét közlik (a júniusi 55,3 pont volt, júliusra 56 pontot várnak).