Idén júniusban a kivitel volumene 7,4, a behozatalé 6,6 százalékkal, az aktívum 265 millió euróval nőtt az előző év azonos hónapjához viszonyítva. 2016 első hat hónapjában a külkereskedelmi mérleg többlete 5,4 milliárd euró volt, míg júniusban 1,1 milliárd eurót tett ki.

Idén júliusban az ipari termelői árak átlagosan 2,3 százalékkal csökkentek, ezen belül a belföldi értékesítési árak 3,5, míg az exportértékesítési árak 1,7 százalékkal mérséklődtek az egy évvel korábbihoz képest. 2016 első hét hónapjában az ipari termelői árak összességében 1,9 százalékkal alacsonyabbak voltak a 2015. január-júliusihoz képest.

Az MNB pénteken a hitelintézetek összevont mérlegének augusztusi alakulásáról, illetve a háztartási és a nem pénzügyi vállalati kamatlábak szintén augusztusi adatairól tájékoztat.

Az USA-ban a kiadják a szeptember év/év alapú harmonizált fogyasztói árindexet. Szintén augusztusi adatok érkeznek a személyes fogyasztási kiadásokról, illetve a személyes jövedelmekről.

Délután fél háromkor adják közre az augusztusi PCE inflációs indexet. Az Egyesült Államokban 2016 júliusában 0,1 százalékos volt a fogyasztói áremelkedés, míg augusztusra 0,2 százalékos inflációra számítanak az elemzők.