Júliusban is folytatódott a német feldolgozóipari termelés mérsékelt ütemű növekedése - ez a szerény tempó magyarázhatja részben a stagnálást jelző magyarországi BMI-t. A Markit Economics által számított német beszerzésimenedzser-index a múlt hónapban a vártnál kissé magasabb lett, de továbbra is visszafogott ütemű növekedését jelzi.

Júliusban szezonális kiigazítással 51,8 pont lett a német feldolgozóipari BMI az előző havi 51,9 pont után, szemben az elemzők által várt 51,5 ponttal. (Emlékeztetőül: a BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi.)

A német feldolgozóipar a harmadik negyedév elején is "alacsony sebességi fokozatban dolgozott", a BMI júliusi értéke növekedést, bár visszafogott mértékűt jelzett - mutatott rá Oliver Kolodseike, a Markit szakértője.

A termelési érték és az új megrendelések növekedtek, de az átlagtól elmaradó mértékben, az export pedig hat hónapja az első alkalommal csökkent, ami arra utal, hogy a keresletnövekedés elsősorban a belföldi piacról származott - mondta. Kiemelte: az input és az output árak emelkedésének folytatódása júliusban azt jelzi, hogy a deflációs területre tett év eleji német kitérő csak átmeneti volt.