A lengyel kormány kitalálta, hogyan használja ki az állami vállalatok üdülőközpontjait. Az Infrastrukturális és Építőipari Minisztérium szállodaholdingot akar kialakítani - idézte Puls Biznesu című lap értesülését az onet.pl. Így egyetlen céghez tartoznának a vonzó helyen levő üdülőhelyek, köztük a lengyel turisztika gyöngyszemei.

Jelenleg a megoldásnak jövedelmezőségét elemzik. A minisztérium első körben az irányítása alá tartozó vállalatokhoz fordult azzal a kéréssel, hogy mutassák be szállodáikat és üdülőközpontjaikat. Ilyen levelet kapott például PGE és a PGNiG energiaszolgáltató, a KW széntársaság, a Lengyel Posta, az állami vasúttársaság és a Tauron áramszolgáltató.

A PGNiG sajtóosztálya közölte, hogy amennyiben a bemutatott javaslat üzleti szempontból kedvező, és további fejlődésre ad lehetőséget, mérlegelik a projektben való részvételt.

A lap azt is számba vette, milyen objektumok kerülhetnek a nemzeti szállodalánchoz. A PGNiG-nek Ladek-Zdrójban van Geovita neven síközpontja, a környéken számos sítereppel. A KW a tulajdonosa a Hotel Neptunnak közel a tengerhez. A Beszkidekben lévő Holtel Spalina Spa tóparti pihenőhely a PGE-é. A posta 1600 üdülőhellyel rendelkezik országszerte.