Fed: Kína és az olajár Amerika mumusa

Különösen két tényező veszélyezteti az amerikai gazdaság növekedési kilátásait: a kínai gazdaság lassulása és a globális olajár esése - vélekedett az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed atlantai regionális elnöke.
MTI-Eco, 2016. január 11. hétfő, 22:09

Dennis Lockhart egy atlantai fórumon hétfőn azt mondta: továbbra is "mérsékelten derűlátó" azzal kapcsolatban, hogy az erős hazai kereslet segíti feltornázni 2,5 százalékra az idei gazdaságnövekedést.

Szerinte a visszafogó tényezők határon túliak: az értékpiacokon bekövetkezett globális lejtmenetért a kínai gazdaság jövőjével kapcsolatos bizonytalanságok felerősödése okolható, miközben a szaúdi-iráni ellentét és Észak-Korea legutóbbi lépései csak olaj a tűzre.

A felsorolt tényezők ellenére Lockhart úgy vélte, hogy elég nagy lesz a lakossági és a vállalati kiadás ahhoz, hogy növekedési pályán tartsa az amerikai gazdaságot, és hogy a Fed az év folyamán folytassa a decemberben megkezdett kamatemelést.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .