Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lengyel hadsereg fejlesztése keretében a lengyel védelmi minisztérium közel 100 új harcjárművet rendelt, hogy - mint Andrzej Duda államfő hangsúlyozta - erősítsék az ország védelmét az orosz agresszió fényében. Hangsúlyozta, hogy Lengyelországot ma olyan emberek vezetik, akik az erős államra és az állam biztonságára esküsznek.

Ennek érdekében több mint 252 millió dollár értékű megrendelést írtak alá a Huta Stalowa Wola S.A. helyi hadiipari konzorciummal és a Rosomak S.A. állami védelmi vállalattal. Az üzlet értelmében a gyárak 64 darab önjáró 120 mm-es RAK automata aknavetőt és 32 tüzérségi parancsnoki járművet szállítanak 2019 végéig a hadseregnek. Emellett egy 1,4 milliárd dolláros üzlet keretében tervezik 24 darab Boeing AH-64 Apache amerikai harci helikopter beszerzését.

Varsó összesen 62 milliárd dollárt kíván fordítani hadserege korszerűsítésére. Ez kétszerese az elő kormány által tervezettnek, ami azt jelenti, hogy a következő években másfélszeresére növelik a teljes védelmi büdzsét. Elsősorban a keleti határ menti területeket erősítik meg, nem titkolva, hogy úgy látják, Moszkva visszatért az imperialista politikára.