Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A saját szavai szerint az 1945 utáni egyik legszigorúbb költségvetést jelentette be hétfőn Francois Fillon francia miniszterelnök azzal a céllal, hogy a gazdasági lassulás ellenére Franciaország tartani tudja a deficitcsökkentésre tett ígéreteit, s hogy az alacsonyabb kamatozású hitelfelvétel érdekében megtarthassa tripla ,A' minősítését.

A 2012-re már augusztusban előirányzott 12 milliárd eurós megtakarításon felül a kormányfő a jövő évre további 7 milliárd eurós megtakarítást jelentett be, 2013-ra pedig 11,3 milliárd eurós intézkedéscsomagot jelzett előre a kormányülést követő sajtótájékoztatóján.

A kormány felgyorsítja a nyugdíjreformot: a nyugdíjkorhatár 60 évről 62-re történő fokozatos megemelésének így 2018 helyett 2017-ben be kell fejeződnie. Az egészségügyi kiadások visszafogásából és az adókedvezmények egy részének megszüntetéséből 2,6 milliárd eurós megtakarítást remél a kormányzat.

Az 5,5 százalékos csökkentett áfát 7 százalékra emelik, kivételt jelentenek ez alól a legfontosabbnak tekintett, így például az élelmiszeripari termékek.

A társasági adó a több mint 250 millió eurós forgalmú cégek esetében öt százalékkal nő, a szociális segélyek pedig ezentúl nem az inflációnak, hanem a gazdasági növekedésnek megfelelően, azaz egy százalékkal növekednek.