Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egyik ügyvéd a per első számú vádlottját, az Ankara által a hatalomátvételi incidens kitervelőjének tartott Fethullah Gülen muzulmán hitszónokot védte volna. Az izmiri kamara a visszalépett ügyvédek helyére újakat jelöl ki.

A dpa német hírügynökség szerint az ügyvédi kamara köreiben úgy hírlik, a kirendelt védők közül többen attól tartanak, hogy kedvezőtlen hatással lenne további karrierükre, ha a 2016. júliusi puccskísérletben állítólag közreműködő vádlottakat védenének.

A török hivatalos álláspont szerint az államcsíny-kísérletért az Amerikában élő Gülen nemzetközi hálózata felelős. A mozgalmat Törökország terrorszervezetnek tekinti. Gülen visszautasította a vádat, és élesen elítélte a hadsereg egy csoportja által végrehajtott államcsíny-kísérletet. A per első tárgyalása hétfőn volt, a vádlottak közül 151-en előzetes letartóztatásban várnak az ítéletre, amely az ügyészség indítványa szerint kétszeresen súlyosbított életfogytiglani börtönbüntetés és további 15 év szabadságvesztés lenne.

Az ügyészség szerint az érintettek fegyveres terrorszervezet tagjai, akik kísérletet tettek a Török Köztársaság alkotmányos rendjének erőszakos megváltoztatására.