"Mindenkit felszólítok, hogy értékesítse külföldön levő vagyonelemeit és a pénzt fektesse be hazánkban" - nyilatkozta a TASZSZ hírügynökségnek Alekszandr Agejev, az orosz parlament alsóháza alkotmányügyi bizottságának első elnökhelyettese.

Példaként Mihail Prohorovot hozta fel, akié a több mint 1 milliárd dollárt érő, a Forbes szerint a világ hatodik legdrágább sport klubja, a Brooklyn Nets kosárlabda csapata. Agejev szerint Prohorovot mint üzletembert elismerés illeti a sikeres befektetésért, hiszen mindössze 300 millióért vette meg 2009-ben a csapatot, de azt a pénzt elsősorban a krasznojarszki vállalata kereste meg neki.

Az ilyen szintű üzletemberek azonban nem maradhatnak szociálisan felelőtlenek most, hogy a gazdasági helyzet romlott. Ezeket a pénzeiket haza kell hozniuk - akár ugyanazoknak a sportágaknak az itthoni támogatására. "Szeretném emlékeztetni Mihail Prohorovot, hogy ha orosznak tartja magát, aki törődik a hazája sorsával, akkor neki is fontosnak kell tartania minden ilyen vagyon hazahozatalát Oroszországba" - mondta a képviselő.