Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A május 11-ével végződő héten összesen 360 ezren folyamodtak első alkalommal munkanélküli segélyért, ami az elmúlt másfél hónap legmagasabb értékének felel meg. Az elemzők ennél valamivel alacsonyabb, 330 ezres adatot vártak, jó hír viszont, hogy a havi átlag csak 1,250-el emelkedett 339250-re, így még mindig az öt éves csúcs közelében maradt. A folyamatosan segélyért folyamodók száma ezzel szemben 4 ezer fővel csökkent és a szezonálisan kiigazított adatok szerint 3 millió főt tett ki május elején.

A fogyasztói árak összességében 0,4 százalékkal estek, mely során a nagyot eső gázolajár ellensúlyozta az élelmiszerek 0,2 százalékos árnövekedését. Az energiaárak 4,3 százalékkal estek, ezen belül a gázolaj 8,1 százalékot. Az árak az elmúlt egy évet tekintve 1,1 százalékkal nőttek, ami 2010 vége óta a legalacsonyabb értéknek felel meg.

Jelentősen, 16,5 százalékkal estek az új lakásépítések, így november óta a legalacsonyabb értékre, 853 ezerre esett a számuk. A családi házak építése 2,1 százalékkal esett vissza, míg a legalább öt lakást tartalmazó épületek ennél jóval jelentősebben 37,8 százalékkal esett vissza.