Az euróövezeti pénzügyminiszterek tanácsa, az Eurogroup jövő hétfőre halasztotta a görög segélycsomag megvitatására eredetileg összehívott szerdai, rendkívüli tanácskozását - eredetileg úgy volt, hogy akár zöld utat is adhatnak a mentőpakknak. Holnap az Eurogroup telefonos konferenciát tart a görög segélycsomagról a Reuters értesülései szerint.

Jean-Claude Juncker, az Eurogroup elnöke közölte, hogy Görögország nem teljesítette a második EU/IMF segélycsomag folyósításának előfeltételeit. Eszerint Görögország nem tájékoztatta az euróövezeti pénzügyminiszterek tanácsát, hogyan tervezi teljesíteni a kért 325 millió eurós kiadási megtakarítást. A két legnagyobb görög párt vezetője pedig nem adott garanciát a megszorító csomag végrehajtására az áprilisra tervezett választások után.

A bejelentést követően az euró árfolyama 1,3130 dollárról 1,3100 dollárra esett, forintjegyzése pedig 291 környékérpl 292-re emelkedett. A New York-i részvényindexek a nyitás utáni 0,2 százalék körüli mínuszok után 0,3-0,5 százalékos hátránynál jártak zárás előtt bő két órával.