Az előzetes októberi pmi 47,2 pontot mutatott a szeptemberi 49,1 pontot követően, és szemben a 48,8 pontos elemzői várakozással. Ez az érték 2009 júliusa óta a legalacsonyabb.

Az egyes komponensek között a szolgáltatások mutatója 48,8 pontról 47,2 pontra csökkent - a várakozás itt 48,5 pontról szólt; míg a feldolgozóipari összetevő a várt 48 helyett 47,3 pontra mérséklődött 48,5 pontról.

A mutató 50 pont alatti értékei visszaesést, az efölötti számok növekedést jeleznak, vagyis az aktuális figurák a recessziós veszélyt erősítik.

Az ugyanekkor ismertetett német adatok között a szolgáltatási szektor a vártnál nagyobb bővülést, ám a feldolgozóipari index a várt, stagnálást jelentő 50 pontnál mélyebbre süllyedt.

A valamivel később publikált szintén eurózónás, az ipari rendelések változásait jelző számok viszont a prognózisok fölött alakultak. Augusztusban a devizaunióban éves összevetésben 6,2 százalékos növekedést regisztráltak a júliusi 8,9 százalékot követően, és szemben az 5,8 százalékos várakozással. Havi szinten pedig 1,9 százalékkal több rendelés futott be, mint júliusban - az elemzők stagnálás közeli értékre számítottak - , amikor is 1,6 százalékos visszaesés volt.