Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az idei atlanti hurrikánszezon első két és fél hónapja meglepően nyugodt volt, ám most hétvégén három trópusi vihar is kialakult. Közülük Bill azóta hurrikánná erősödött és 35 kilométeres óránkénti sebességgel halad nyugat felé, az Egyesült Államok keleti partjai irányába, ahova várhatóan pénteken érkezik meg, tovább erősödve.

A trópusi viharok gazdaságra mért hatása akkor jelentős, ha a Mexikói-öbölben vannak, mivel itt található az Egyesült Államok olajfinomító kapacitásának fele, olajtermelésének negyede és földgázkitermelésének mintegy 15 százaléka. A Claudette nevű, vasárnap kialakult trópusi vihar épp ezen a térségen vonul végig, ám hamarosan trópusi depresszióvá gyengülhet.

A harmadik hétvégi keletkezésű trópusi vihar, Ana, jelenleg az északkelet-karibi térségben van, de már depresszióvá gyengült.

Egy trópusi viharrendszert akkor neveznek trópusi viharnak, ha a szelei tartósan 39 mérföld (62 kilométer) óránkénti sebességűre erősödnek. Az ennél gyöngébb rendszereket trópusi depressziónak hívják. A hurrikán-erősség 74 mérföldes (118 kilométeres) óránkénti szélsebességnél kezdődik.