Az új autók értékesítése valószínűleg csak egy százalékkal bővült 2013-ban az egy évvel korábbihoz képest az Egyesült Államokban, mivel a decemberben beköszöntött rendkívüli hideg távol tartotta a vásárlókat a szalonoktól - figyelmeztetett a Chrysler. korábban négyszázalékos pluszt vártak az elemzők. Ez azt jelentheti, hogy nem sikerül elérni a 16 millió darabos éves értékesítést, ehelyett nagyjából 15,8 millió új autó találhatott gazdára az elmúlt évben.

A napok óta tartó hóviharok és fagyok közlekedési káoszt okoztak az USA keleti partján: 2300 repülőjáratot töröltek, a New York-i JFK repülőteret lezárták, amíg eltakarítják a havat. Az érintett államok iskolákat zártak be és a közalkalmazottak egy részének sem munkába indulnia. A hatóságok mindenkinek azt tanácsolják, hogy maradjon otthon, ha teheti. A hőmérséklet mínusz 25 fokra zuhant New Yorkban, a Central Parkban reggelig csak 15 centi hó esett, de olyan hideget mértek, ami Alaszkára jellemző.

A katasztrófavédelem arra figyelmeztette a lakosságot, hogy az óránként 50 kilométeres tempóban süvítő szélben fél perc alatt halálra fagyhat a vigyázatlan ember. Nem hivatalos információk szerint egyes helyeken hatvan centiméter vastag hótakaró alakult ki. Bostontól nyugatra egy amatőr időjós 53 centiméteres méréssel állt elő. Egy munkás meghalt, amikor az utak sózására felhalmozott sóhalom rádőlt. Egy embert kritikus állapotban húztak ki a tűzoltók a Michigan-tóból.