Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lap az S&P Global Platts amerikai elemző intézet jelentését idézi, amely szerint november eddig eltelt időszakában naponta átlagosan 210 millió köbméter földgázt exportált az Egyesült Államok, miközben az importja kisebb, mintegy 190 millió köbméter volt.

A Wall Street Journal által megkérdezett elemzők szerint hamarosan, a tél közeledtével ismét túlsúlyba kerül a gázimport. Úgy vélik azonban, hogy az amerikai gázexport növekedésének dinamikája fennmarad.

Az amerikai energiaügyi minisztérium egyik tanulmánya szerint 2020-ra az Egyesült Államok a világ harmadik legnagyobb cseppfolyósított földgáz (LNG) exportáló országa lesz a világon.

Az amerikai földgáz legnagyobb vásárlója Mexikó, a második helyen pedig Kanada áll az S&P Global Platts adatai szerint. Elemzők várakozása szerint Donald Trump elnöksége ideje alatt gyökeresen változhat a kereskedelmi kapcsolat ezzel a két országgal, ami kedvezőtlenül befolyásolhatja az odairányuló amerikai gázkivitelt.

Az amerikai kormány energiaügyi tájékoztató hivatalának (EIA) egy korábbi jelentése azzal számol, hogy a következő 25 évben az amerikai gáztermelés a jelenlegi másfélszeresére nő. Az EIA-jelentés szerint az amerikai gáztermelés 25 év múlva eléri az ezermilliárd köbmétert és ennek a fele palagáz lesz.

A dokumentum összeállítói szerint a következő években is gyors ütemben folytatódik az LNG-t előállító gyárak építése az Egyesült Államokban.